Kina: Avioni kasne, putnici u bijesu lome pultove na aerodromu

Nakon što je avionski saobraćaj bio juče u prekidu više od pet sati, putnici su na aerodromu razbili nekoliko pultova, kompjutera i još neku opremu
0 komentar(a)
Aerodrom Kina, Foto: Telegraph
Aerodrom Kina, Foto: Telegraph
Ažurirano: 07.02.2014. 10:37h

Putnici ljuti zbog kašnjenja aviona kojima je poremećen red letenja usljed velikog snijega, pravili su nerede na aerodromu u kineskom gradu Džengdžou u provinciji Henan.

Nakon što je avionski saobraćaj bio juče u prekidu više od pet sati, putnici su na aerodromu razbili nekoliko pultova, kompjutera i još neku opremu.

Na slikama objavljenim preko "Sina Veiba" (kineski "Tviter"), vide se policajci kako nastoje da smire ljutitu gomilu ljudi, kao i oštećeni pultovi za čekiranje putnika.

"Nije bilo dovoljno sjedišta i putnici su morali da sjede na svom prtljagu i jedu instant-rezance. Osoblje aerodroma je bilo nezainteresovano i na pitanja su odgovorili sa "ne znam", javio je Radio Henan.

Kineski tabloid "Global tajms", incidente na aerodromu je opisao kao nerede i prenio da je avio saobraćaj ponovo počeo da funkcioniše kasno u četvrtak.

Sve ovo dogodilo se na kraju proslave kineske lunarne godine, najvećeg tamošnjeg praznika koji se obilježava sedam dana.

Za mnoge Kineze, ovo je jedini praznik za vrijeme kojeg idu na odmor pa se onda stvaraju i velike gužve u svim vrstama saobraćaja.

Bonus video: