ŠOKIRAO JAVNOST

Indijski poslanik u kostimu Hitlera u parlamentu

„Ja sam umjetnik. A umjetnik može da koristi kreativnije metode da bi iskazao svoj protest“, kazao je on
68 pregleda 1 komentar(a)
Sivaprasad Hitler, Foto: Screenshot (Youtube)
Sivaprasad Hitler, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 10.08.2018. 16:48h

Naramali Sivaprasad, indijski poslanik, šokirao je javnost nakon što se u parlamentu pojavio obučen kao Adolf Hitler.

Sivaprasad (67), inače bivši glumac, obukao je kostim nacističkog diktatora kako bi protestovao protiv odluke vlade da državi iz koje dolazi ne dodijeli poseban status i više novčanih sredstava za privredni razvoj.

To nije prvi put da poslanik iz južne indijske države Andra Pradeš, inače član partije koja je do nedavno bila u vladajućoj koaliciji, u parlament dolazi u kostimu - prethodno je bio obučen kao mitološko biće, hindu bog, duhovni vođa i žena.

„Ovo radim kako bih brzo privukao pažnju javnosti. To će natjerati ljude da razmišljaju“, kaže za BBC i dodaje da su svi kostimi bili inspirisani nepravičnim tretmanom vlade prema njegovoj državi.

Upitan zašto se obukao kao Hitler, navodi da nacistički vođa nikada nije tražio ničiji savjet i nije radio za dobrobit naroda, čime je, navodi BBC, sugerisao i da indijski premijer Narendra Modi radi isto.

Poslanik kaže da je imao visoka očekivanja i nadu kada je Modi osvojio izbore 2014, ali da njegova vlada nije ispunila očekivanja.

Međutim, njegov izbor kostima izazvao je šok u Indiji. I dok pojedinci navode da je to samo njegova predstava, drugi komentarišu da je Hitler poslao milione u smrt i da nije ni čudo što je mržnja normalna pojava u Indiji.

„Ja sam umjetnik. A umjetnik može da koristi kreativnije metode da bi iskazao svoj protest“, zaključuje Sivaprasad.

Inače, nacističke slike nisu neuobičajene za Indiju, gdje je Adolf Hitler poštovan od strane nekih mladih ljudi, dok je Hitlerova autobiografija Majn Kampf popularna knjiga, podsjeća Tanjug.

Ranije ove godine, nacistički diktator je bio predstavljen u jednoj dječjoj knjizi o inspirativnim liderima.

Preporučujemo za Vas