rodman glavni

Ko će od NBA zvijezda igrati na rođendanskoj utakmici Kim Džong Una?

"Radujemo se dolasku u Pjongjang, susretu s građanima i mogućnosti da razvijemo nove odnose"
0 komentar(a)
Kim Džong Un, Denis Rodman, Foto: Heraldsun.com.au
Kim Džong Un, Denis Rodman, Foto: Heraldsun.com.au
Ažurirano: 05.01.2014. 13:14h

Bivša košarkaška zvijezda Denis Rodman objavio je imena bivših košarkaša NBA lige koji će učestvovati u srijedu u prijateljskoj utakmici s reprezentacijom Severne Koreje u Pjongjangu.

Rodman će predvoditi tim u kojem će biti nekadašnje NBA zvezde Keni Anderson, Klif Robinson i Vin Bejker. U timu su i Kreg Hodžis, Dag Kristi i Čarls Di Smit.

Oni će u srijedu s reprezentacijom Sjeverne Koreje odigrati prijateljsku utakmicu, kojom će biti obilježen rođendan lidera te zemlje Kim Džong-Una. Rodman o ovoj utakmici govori kao o svojoj verziji “košarkaške diplomatije”.

"Prethodna putovanja omogućila su mi da osjetim entuzijazam i toplinu navijača. Pozitivna sjećanja i osmijesi na licima djece i porodica dokaz su napora koje ulažemo u našim misijama gdje god idemo izbjegavajući svaku vrstu politike", kazao je on.

"Radujemo se dolasku u Pjongjang, susretu s građanima i mogućnosti da razvijemo nove odnose", dodao je Rodman.

On je poslednji put bio u Sjevernoj Koreji prije Božića kako bi trenirao sa reprezentacijom te zemlje, ali se tom prilikom nije sastao sa sjevernokorejskim liderom.

Rodman je prethodno rekao da nedavno surovo pogubljenje drugog čovjeka režima u Pjongjangu i rođaka Kim Džong-Una neće uticati na njegova putovanja u tu zemlju.

Preporučujemo za Vas