Irak: Ubijeno 55 ekstremista

Sukobi u provinciji Anbar između lokalnih plemena i policije sa jedne, i pripadnika Al Kaide sa druge strane, izbili su u ponedjeljak
1 komentar(a)
Irak, Foto: AP
Irak, Foto: AP
Ažurirano: 04.01.2014. 17:55h

Iračke bezbjednosne snage ubile su u blizini gradova Faludža i Ramadi 55 pripadnika ekremističkih grupacija povezanih sa Al Kaidom, saopštile su lokalne vlasti.

"Desetine naoružanih ljudi ubijeno je večeras u dvije operacije. U prvoj je u blizini grada Ramadi ubijeno 25 pripadnika grupacije Islamska država Iraka i Levanta (ISIL). Kasnije je bio veliki skup ISIL-a, kada je ubijeno još 30 ljudi", rekao je general Ali Gajdan Madžed.

Sukobi u provinciji Anbar između lokalnih plemena i policije sa jedne, i pripadnika Al Kaide sa druge strane, izbili su u ponedjeljak, kada je policija rasformirala sunitski kamp, gdje su održani antivladini protesti.

Sukobi su se proširili i na grad Faludža nad kojim su kontrolu danas preuzeli pripadnici ekstremističkih grupacija povezanih sa Al Kaidom.

Samo juče u sukobima je poginulo 32 civila i 71 pripadnik Al Kaide.

U većinski sunitskoj provinciji Anbar više od godinu dana traju demonstracije protiv Nurija el Malikija, šiita koga optužuju da je marginalizovao sunitsku zajednicu.

Bonus video: