Nove prepreke

Kuba slavi 55. godišnjicu revolucije

Predsjednik Kastro je u obraćanju okupljenima rekao da "svjetski centri moći prepredeno uvode na Kubu neoliberalni i neokolonijalni način razmišljanja
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2019. 19:58h

Na Kubi je obilježena 55. godišnjica kubanske revolucije. Raul Kastro upozorio da se zemlja suočava sa ideološkim i političkim rušenjem socijalističkog sistema.

Predsjednik Kastro je u obraćanju okupljenima rekao da "svjetski centri moći prepredeno uvode na Kubu neoliberalni i neokolonijalni način razmišljanja".

Raul Kastro je, međutim, naglasio da je uvjeren da će Kuba iz takve situacije izaći kao pobjednik, prenio je BiBiSi (BBC).

Kubanski predsjednik održao je govor na istom mjestu na kojem je njegov brat i bivši kubanski lider Fidel Kastro, 1959. godine proglasio pobjedu nad diktaturom Fulgensija Batiste

Raul Kastro je u govoru ponovio da će Kuba braniti svoje pravo na samoopredjeljenje i nacionalni suverenitet i da neće zaboraviti da je socijalistička revolucija bila sprovedena zbog siromašnih građana.

Kastro je rekao i da treba uložiti napore za usavršavanje i produbljivanje demokratije na Kubi, slijedeći princip da se narod konsultuje pri donošenju svih značajnih odluka.

Predsednik je ocijenio da Kuba sada ima podršku zemalja regiona, jer predstavlja simbol humanizma i odbrane principa i etničkih vrednosti, prenijela je agencija Sinhua.

Galerija