Led i snijeg okovali veći dio SAD-a

Stanovnici većih i manjih gradova u Teksasu, Arkanzasu, Lujzijani i Tenesiju ostali su bez električne energije
3 komentar(a)
Hladnoća, Foto: Reuters
Hladnoća, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2013. 11:26h

Snijeg, susnježica i ledena kiša tijekom vikenda zahvatiće istočni dio Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a temperature će se na zapadu zemlje zadržati ispod nule, upozorili su iz Državne meteorološke agencije, nakon što je u petak centralni dio zemlje pogodila oluja u kojoj je smrtno stradalo nekoliko ljudi.

Od Teksasa do Viskonsina zatvorene su škole, zbog poledice je prekinut saobraćaj, a stanovnici većih i manjih gradova u Teksasu, Arkanzasu, Lujzijani i Tenesiju ostali su bez električne energije. U petak je u tom području zbog izuzetno loših vremenskih uvjeta otkazano više od 1.900 avionskih letova, najviše u području oko Dalasa.

"Zbog niskih temperatura led će se zadržati i tokom vikenda i onemogućiti rad na popravci električnih vodova, zbog čega će mnogi i dalje ostati bez grijanja", stoji u e-mail poruci meteorološkinje AccuWeather.com-a Meghan Evans.

Talas hladnoće, niskih temperatura i padavina zahvatio je područje od teksaške granice s Meksikom do doline Ohia, a najteže je u području oko Dalasa i u zapadnom dijelu Kentakija.

Bonus video: