EU: Zabrinuti zbog trgovinskog sporazuma sa SAD

Prema riječima generalnog direktora Evropske organizacije za zaštitu prava potrošača, Monik Gojen trgovinski sporazum nosi negativan prizvuk mijenjanja propisa o zaštiti potrošača
0 komentar(a)
SAD EU, Foto: Infiniteunknown.net
SAD EU, Foto: Infiniteunknown.net
Ažurirano: 13.11.2013. 14:20h

Nekoliko grupa za zaštitu prava potrošača u EU zabrinuto je zbog posljedica predloženog trgovinskog sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), zbog opasnosti od poplave rizičnih ili nebezbjednih namirnica i ljekova.

Prema riječima generalnog direktora Evropske organizacije za zaštitu prava potrošača, Monik Gojen, najavljeni trgovinski sporazum nosi negativan prizvuk mijenjanja propisa o zaštiti potrošača, prenosi Capital.ba.

Predstavnici SAD i EU obnovili su pregovore o sporazumu o transatlantskoj trgovini i investicionom partnerstvu, a prema kome će, proizvodi kojima prodaja bude odobrena u SAD, automatski dobijati pristup evropskim tržištima, i obrnuto.

Monik Gojen i lideri drugih evropskih organizacija za zastitu potrošača tvrde da će taj sporazum ugroziti dobrobit Evropljana i spustiti bezbjednosne i zdravstvene standarde u EU.

Bonus video: