Sin predsjednika Surinama pomagao teroriste?

Buterse, kojeg je otac odabrao za vođu "protivterorističke" jedinice u Surinamu, već se nalazi u zatvoru u SAD, pošto je prethodno optužen za šverc kokaina
0 komentar(a)
DIno Biterse, Foto: Telegraph.co.uk
DIno Biterse, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 09.11.2013. 13:17h

Američko javno tužilaštvo saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv sina predsjednika Surinama koji se tereti za pomaganje stranoj terorističkoj organizaciji.

U saopštenju se navodi da je Dino Buterse, sin aktuelnog predsjednika Surinama Desija Butersea, tokom pregovora s policijskim operativcima, koji su se predstavili kao članovi libanske ekstremističke organizacije Hezbolah, pristao da im obezbijedi teško naoružanje i bazu u svojoj južnoameričkoj državi, prenijela je agencija AP.

Buterse, kojeg je otac odabrao za vođu "protivterorističke" jedinice u Surinamu, već se nalazi u zatvoru u SAD, pošto je prethodno optužen za šverc kokaina. On je uhapšen u Panami u avgustu i odmah izručen SAD.

Američko tužilaštvo navodi da je Buterse pristao da mu za dozvolu velikom broju boraca Hezbolaha da Surinam koriste kao bazu za napade na američke ciljeve bude isplaćena naknada u iznosu od više miliona dolara.

Bonus video: