Opomene izraelskoj vojsci

"Izraelske vlasti treba da omoguće pripadnicima Adamera da nastave da rade svoj posao, čiji je cilj zaštita ljudskih prava, a ne da od njih prave žrtve samovolje"
0 komentar(a)
izraelska vojska, Foto: Freedominfonetwork.org
izraelska vojska, Foto: Freedominfonetwork.org
Ažurirano: 27.10.2013. 12:57h

Organizacija Hjuman rajts voč apelovala na izraelsku vojsku da prestane da krši prava pripadnika organizacije za zaštitu palestinskih zatvorenika Adamer.

"Izraelske vlasti treba da omoguće pripadnicima Adamera da nastave da rade svoj posao, čiji je cilj zaštita ljudskih prava, a ne da od njih prave žrtve samovolje", navodi se u saopštenju međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava.

Dodaje se da su izraelski vojnici pripadnicima Adamera nametnuli stroga ograničenja i kazne i da su to učinili bez sudskog procesa.

Prema navodima Hjuman rajts voča, izraelska vojska uhapsila je jednog advokata Adamera, optiživši ga da je član Narodnog fronta za oslobođanje Palestine. Hjiman rajts voč tvrdi da je on zapravo uhapšen zato što je godinu dan ranije učestvovao u organizaciji demonstracija.

Osim toga, direktoru Adamera, Abdulatifu Gaitu nije dozvoljeno da ode u istočni Jerusalim, jer bi kako se navodi, njego odlazak tamo bio rizik za bezbjednost.

Bonus video: