SAD: Al Kaida planira napad na Bliskom istoku i sjeveru Afrike

Kako prenose agencije, Stejt department je saopštio da upozorava građane SAD na opasnost
1 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2013. 17:15h

Sjedinjene Američke Države upozorile su danas da Al Kaida planira da u avgustu izvede teroristički napad na Bliskom istoku ili na sjeveru Afrike.

Kako prenose agencije, Stejt department je saopštio da upozorava građane SAD na opasnost od napada "posebno na Bliskom istoku i sjeveru Afrike i na Arabijskom poluostrvu".

Novo upozorenje je stiglo samo dan nakon što je najavljeno da će u nedjelju, 4. avgusta, biti zatvorene ambasade i konzulati SAD u tom regionu, zbog informacija da bi mogli da uslijede napadi.

"Informacije govore da Al Kaida i njoj bliske organizacije nastavljaju da planiraju terorističke akcije u regionu i šire, i da će pokušati da ih izvedu od sada pa do kraja avgusta", navodi se u saopštenju Stejt departmenta i dodaje da bi meta mogao da bude sistem javnog prevoza i druge mete vezane za turističku infrastrukturu.

Najava zatvaranja ambasada u nedelju, mogla bi da bude produžena, rekla je portparol Stejt departmenta Mari Harf.

U napadu islamskih ekstremista na konzulat SAD u Bengaziju u septembru prošle godine, ubijen je ambasador Kris Stivens i još trojica radnika ambasade, koji su bili operativci CIA.

Bonus video: