Kandidat za gradonačelnika Njujorka u seks skandalu

On joj je obećao posao i stan koji će iznajmiti za njih u Čikagu, da bi moglo da se viđaju
2 komentar(a)
Entoni Vajner, Foto: Rojters
Entoni Vajner, Foto: Rojters
Ažurirano: 24.07.2013. 08:51h

Političku scenu Sjedinjenih Američkih Država pogodila je nova seksualna afera, sa starim akterom, nekadašnjim kongresmenom, a sada kandidatom za gradonačelnika Njujorka Entonijem Vajnerom.

On je prije dvije godine podnio ostavku na mjesto u Kongresu, nakon što je otkriveno da je imao onlajn aferu sa desetak djevojaka i žena, dok mu je supruga Huma Abedin, tadašnja saradnica u timu Hilari Klinton, bila trudna.

Vajner je tada javno priznao svoje nevjerstvo, obećavši da je sa takvim ponašanjem završio, i skoro dvije godine nije bio akter u američkoj politici.

Početkom godine je saopštio da ulazi u kampanju za gradonačelnika Njujorka i prema posljednjim istraživanjima vodio je među kandidatima demokrata.

Međutim, juče su mediji u Americi prenijeli pisanje tabloidnog sajta www.thedirty.com na kome je osvanula ispovijest jedne dvadestdvogodišnje djevojke koja je rekla da je tokom 2012. godine šest mjeseci bila u sajber vezi sa Vajnerom.

Prema tim navodima, on joj je obećao posao i stan koji će iznajmiti za njih u Čikagu, da bi moglo da se viđaju.

Sve to je, prema njenim riječima, potrajalo do decembra prošle godine, znači skoro godinu i po dana od kada je Vajner priznao svoje ranije nevjerstvo.

Sajt je objavio i da je Vajner koristio pseudonim Karlos Dejndžer (opasnost), četujući sa još jednom djevojkom.

Sajt je objavio i da je Vajner koristio pseudonim Karlos Dejndžer (opasnost), četujući sa još jednom djevojkom

Juče kasno popodne, on se pojavio na vanredno zakazanoj konferenciji za novinare sa suprugom Humom, ne negiravši istinitost tih tvrdnji.

“Rekao sam da će druge poruke i slike vjerovatno izaći na vidjelo i danas jesu. Neke od tih stvari su se desile prije moje ostavke u Kongresu neke poslije toga”, rekao je Vajner, dodavši da neće odustati od trke za gradonačelnika iako bi njegovi protivnici to željeli.

Novinarima se obratila i njegova supruga, kazavši da je “Entoni napravio neke uzašne greške”, ali da mu ona “vjeruje, voli ga i oprašta mu”.

Preliminarni izbori kod demokrata za gradonačelničku funkciju zakazani su za 10. septembar.

Bonus video: