AMERIČKO MINISTARSTVO PRAVDE:

Grupa ruskih obavještajaca optužena za hakovanje Hilari Klinton

Optužnice je objavio zamjenik glavnog državnog tužioca Rod Rozenštajn, a kao deo istrage specijalnog vijeća o potencijalnoj saradnji između članova tima američkog predsjednika Donalda Trampa i Rusa, prenosi AP
0 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2018. 17:36h

Američka savezna velika porota optužila je 12 ruskih obavještajaca da su 2016. godine hakovali kompjutersku mrežu Hilari Klinton i Demokratske partije, prenosi Tanjug.

To je saopštilo američko Ministarstvo pravde.

Optužnice je objavio zamjenik glavnog državnog tužioca Rod Rozenštajn, a kao deo istrage specijalnog vijeća o potencijalnoj saradnji između članova tima američkog predsjednika Donalda Trampa i Rusa, prenosi AP.

Rusi su optuženi da su hakovali kompjuterske mreže Demokratskog nacionalnog komiteta i predsjedničku kampanju Hilari Klinton.

Ranije su, u istrazi koju vodi specijalni savetnik Robert Miler, optužene tri kompanije i 20 osoba, među kojima su četiri bivša saradnika Trampa i Bijele kuće i 13 državljana Rusije, a koji se sumnjiče da su učestvovali, kako navodi AP, "u skrivenoj, ali snažnoj kampanji na društvenim medijima kako bi se američko javno mnjenje poljuljalo na izborima 2016. godine".

Preporučujemo za Vas