Grupa ruskih obavještajaca optužena za hakovanje Hilari Klinton

Optužnice je objavio zamjenik glavnog državnog tužioca Rod Rozenštajn, a kao deo istrage specijalnog vijeća o potencijalnoj saradnji između članova tima američkog predsjednika Donalda Trampa i Rusa, prenosi AP
0 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2018. 17:36h

Američka savezna velika porota optužila je 12 ruskih obavještajaca da su 2016. godine hakovali kompjutersku mrežu Hilari Klinton i Demokratske partije, prenosi Tanjug.

To je saopštilo američko Ministarstvo pravde.

Optužnice je objavio zamjenik glavnog državnog tužioca Rod Rozenštajn, a kao deo istrage specijalnog vijeća o potencijalnoj saradnji između članova tima američkog predsjednika Donalda Trampa i Rusa, prenosi AP.

Rusi su optuženi da su hakovali kompjuterske mreže Demokratskog nacionalnog komiteta i predsjedničku kampanju Hilari Klinton.

Ranije su, u istrazi koju vodi specijalni savetnik Robert Miler, optužene tri kompanije i 20 osoba, među kojima su četiri bivša saradnika Trampa i Bijele kuće i 13 državljana Rusije, a koji se sumnjiče da su učestvovali, kako navodi AP, "u skrivenoj, ali snažnoj kampanji na društvenim medijima kako bi se američko javno mnjenje poljuljalo na izborima 2016. godine".

Bonus video: