Mandela i dalje kritično

Iz kancelarije predsjednika Zume napominju kako su uznemireni zbog raznoraznih "glasina" i spekulacija o Mandelinom zdravlju, koje se pojavljuju na društvenim mrežama i drugim forumima
0 komentar(a)
Nelson Mandela, Foto: Www.smh.com.au
Nelson Mandela, Foto: Www.smh.com.au
Ažurirano: 27.06.2013. 18:48h

Stanje zdravlja bivšeg južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele se popravilo preko noći i sada je stabilno, ali je i dalje kritično, saopštili su zvaničnici.

Saopštenje je uslijedilo nakon posjete predsjednika Džejkoba Zume - druge za posljednja 24 časa - heroju aparthejda u pretorijskoj bolnici, u kojoj se Mandela liječi od infekcije pluća.

Iz kancelarije predsjednika Zume napominju kako su uznemireni zbog raznoraznih "glasina" i spekulacija o Mandelinom zdravlju, koje se pojavljuju na društvenim mrežama i drugim forumima.

Agencije su ranije danas javile da se bivši južnoafrički lider Nelson Mandela nalazi na aparatima za održavanje u životu, a demantovana je vijest da je preminuo.

Predsjednik Džejkob Zuma otkazao je planirani put za Mozambik, a mediji su javili da je "jutros viđen" kako nakon članova Mandeline porodice ulazi u bolnicu.

"Da, on koristi mašine za disanje. Loše je, ali šta možemo da učinimo", rekao je Napilisi Mandela, starješina klana Tembu kome i Mendela pripada, agenciji AFP u srijedu nakon posjete bolnici u Pretoriji.

Zuma je otkazao put planiran za četvrtak pošto je utvrdio da je Mandela "i dalje u kritičnom stanju", saopštilo je predsjedništvo Južne Afrike.

Bonus video: