Pet godina misterije

Venecuela: Pronađen pali avion poslije pet godina

Direktor pres službe Horhe Galindo saopštio je da je olupina otkrivena na, oko devet kilometara od arhipelaga Los Rokesa na dubini od oko 900 metara
0 komentar(a)
las rokes, Foto: Palincestos.blogspot.com
las rokes, Foto: Palincestos.blogspot.com
21.02.2019. 05:31h

Olupina malog aviona sa 14 putnika i članova posade pronađen je poslije pet godina na Karibima na devet kilometara od arhipelaga Los Rokes.

Avion je nestao 4. januara 2008. sa pet Venecuelanaca, među njima pilot i kopilot, osam Italijana i jednim švajcarskim državljaninom i u potragu je bio uključen specijalni američki brod "SeaScout" kao rezultat dogovora Venecuele u Italije, navodi na Tviteru venecuelanski generalni tužilac Luisa Ortega Dias.

Tijelo kopilota malog aviona pronađeno je nekoliko dana poslije nesreće, ali je avion i tijela ostalih žrtva bila misterija punih pet godina, prenosi agencija AP.

Direktor pres službe venecuelanskog ministarstva inostranih poslova Horhe Galindo saopštio je da je olupina otkrivena na, oko devet kilometara od arhipelaga Los Rokesa na dubini od oko 900 metara.

Arhipelag Los Rokes je Nacionalni park izuzetne ljepote i ekološke vrijednosti gde dominiraju koralni grebeni, mangrovi i zasadi morske trave, na 128 kilometara sjeverno od luke Karakas i pokriva 221.120 hektara površine - što je najveći morski park u Karipskom moru.