Usporena prodaja Galaxy S4 Samsungu stvara velike probleme

Prodaja Galaxy S IV modela bila je, prema izvještaju berze, u početku bolja nego kod trojke, ali je sada u svakodnevnom padu
6 komentar(a)
Samsung, Foto: Reuters
Samsung, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2013. 13:23h

Kompanija Samsung u petak je doživjela težak udarac izgubivši 12 milijardi dolara tržišne vrijednosti, jer je cijena akcija ove kompanije pala za 6 odsto.

Sve ovo se desilo jer su brokeri bili zabrinuti zbog usporene prodaje vodećeg smartfona ove kompanije, Galaxy S IV, prenosi Benchmark.

Kako navodi izvještaj JPMorgan Chase & Co, a prenosi Britanski Telegraph, prodaja Galaxy S IV modela jeste bila u početku bolja nego kod trojke, ali je sada u svakodnevnom padu.

Brojke su ranije govorile o 80 miliona prodatih primjeraka u toku ove godine, ali su one već sada, u junu, smanjene na 60 miliona. Dalje, investitori su takođe u strahu da će kompanijin nedavno predstavljeni Galaxy S IV mini, pojesti profitne marže, i neki ljudi će ga izabrati prije nego onaj pune veličine koji kompaniji mnogo više znači.

Samsungova tržišna vrijednost takođe trpi zbog sve učestalijih glasina da Apple uvodi trade-in program za njegov iPhone.

Bonus video: