Avion F-15 se srušio kod Okinave, pilot se katapultirao

"Američki i japanski spasilački timovi pokušavaju da pronđju pilota koji se, prema raspoloživim informacijama, uspješno katapultirao i u kontaktu je sa spasiocima"
1 komentar(a)
F-15, Foto: Aircraftrecognition.co.uk
F-15, Foto: Aircraftrecognition.co.uk
Ažurirano: 28.05.2013. 07:53h

Američki borbeni avion F-15 srušio se u Tihi okean kod najjužnijeg japanskog ostrva Okinava, ali se pilot prije toga uspješno katapultirao.

"Avion F-15, iz vazduhoplovne baze Kadena, imao je tehnički problem zbog koga se pilot katapultirao iz letjelice iznad Tihog okeana oko 110 kilometara istočno od Okinave", navele su američke vazduhoplovne snage.

"Američki i japanski spasilački timovi pokušavaju da pronđju pilota koji se, prema raspoloživim informacijama, uspješno katapultirao i u kontaktu je sa spasiocima", navedeno je u saopštenju, u kome se dodaje da će uzrok nesreće biti ispitan.

Japanska obalska straža je objavila da učestvuje u spasilačkoj operaciji, prenosi AFP.

"Mi smo poslali avione i patrolne brodove na mjesto nesreće čim smo dobili poziv za pomoć iz vazduhoplovne baze Kadena. Obaviješteni smo da je pilot, koji je jedini bio u avionu, bezbjedno padobradom skočio iz letjelice i da se drži za neki predmet u okeanu", izjavio je jedan zvaničnik.

Bonus video: