SPAŠAVANJE NA TAJLANDU

Osam dječaka izvučeno iz pećine: Ovako izgleda njihov naporni put do svjetla dana

U operaciji spasavanja učestvuje veliki broj stranih i tajlandskih ronilaca. Po dvojica su u pratnji svakog dječaka pri izlasku iz pećine
0 komentar(a)
Tajland ronioci, Foto: Reuters
Tajland ronioci, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2018. 14:34h

I osmi dječak je izvuče iz pećine na Tajlandu, pa je sada zarobljeno još četvoro dječaka i njihov trener.

Objavljen je i video koji pokazuje koliko je naporna putanja kojom moraju da prođu da bi konačno ugledali svjetlost dana.

JWPlayer video mesto

Druga faza spasavanja dječaka iz pećine u Tajlandu počela je danas, izjavio je ranije vođa spasilačke operacije Narongsak Osotanakorn.

On je dodao i da "lijepe vijesti" mogu da se očekuju za nekoliko sati.

Vlasti su potvrdile ranije da su četiri dječaka, od ukupno 12, izašla juče iz poplavljene pećine, gdje su sa trenerom bili zarobljeni 13 dana.

Ronioci su dječake uzrasta od 11 do 16 godina i trenera pronašli u ponedjeljak, na grebenu udaljenom oko četiri kilometra od ulaza u pećinu. Oni su krenuli da istraže pećinu, ali su ostali zarobljeni kada je voda nadošla zbog kiše.

U operaciji spasavanja učestvuje veliki broj stranih i tajlandskih ronilaca. Po dvojica su u pratnji svakog dječaka pri izlasku iz pećine.

Najopasniji dio puta koji deca u pratnji ronilaca treba da pređu jeste uski prolaz na 1,7 kilometara od mjesta na kojem su pronađena djeca.

Preporučujemo za Vas