Avion skrenut sa putanje, uhapšena dva Pakistanca

Pakistanski putnički avion je u britanskom vazdušnom prostoru prinudno skrenut s leta ka Mančesteru, a dvojica putnika su po slijetanju uhapšena
0 komentar(a)
Boing 787, Foto: Beta/AP
Boing 787, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.05.2013. 15:37h

Pakistanski putnički avion je u britanskom vazdušnom prostoru prinudno skrenut s leta ka Mančesteru, a dvojica putnika su po slijetanju uhapšena.

Policija je ušla u avion, uhapsila dva čovjeka zbog sumnje da su ugrozili bezbjednost letjelice i izvela ih iz letjelice, navedeno je u saopštenju policije Eseksa, prenio je Rojters.

Avion "Boing 787" kompanije Pakistan International Airways, sa 297 putnika i 11 članova posade, letio je iz pakistanskog grada Lahora za Mančester, ali je skrenut s te putanje i sletio je na aerodrom u Stenstedu - jednu od najmanje prometnih vazdušnih luka u Britaniji, koja se obično koristi za rješavanje bezbjednosnih problema.

Letjelica je zadržana u izolovanom dijelu aerodroma, rekao je predstavnik aerodromskih vlasti i dodao da ostatak aerodroma funkcioniše normalno.

Na pistu je bilo upućeno 10 vatrogasnih vozila.

Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je u toku istraga povodom incidenta koji se dogodio tokom leta u britanskom vazdušnom prostoru i da će detalji uskoro biti saopšteni javnosti.

Bonus video: