Angela Merkel najuticajnija žena na svijetu

Njemačka kancelarka je najuticajnija žena osmi put za deset godina koliko magazin objavljuje liste
4 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2013. 13:17h

Njemačka kancelarka Angela Merkel najuticajnija je žena na svijetu treću godinu za redom, a za njom slijedi predsjednica Brazila Dilma Rusef, objavio je magazin "Forbs".

Za njima se na listi najuticajnijih žena nalaze Melinda Gejts, supruga milijardera Bila Gejts koja sa njim vodi Fondaciju Bil i Melinda Gejts, američka prva dama Mišel Obama i bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton.

Godišnja lista magazina "Forbs" uključuje uticajne žene u globalnoj politici, biznisu, medijima, zabavi, tehnologiji i neprofitnim organizacijama - rangirajući ih prema "novcu, medijskom prisustvu i uticaju", navodi magazin.

"Od Singapura do Saudijske Arabije, Velike Britanije i SAD, sto najuticajnih žena na našoj listi ostavlja neizbrisiv i trajan uticaj u svijetu u kome živimo", kaže Mojra Fobrs, predsjednik i izdavač "Forbsvomen" za AFP.

Među visoko pozicioniranim poslovnim ženama na listi nalazi se Meg Vitmen, direktorka kompanije "Hjuit Pakard" (15), kao i direktorka Facebook-a Šeril Sandberg (6) i Yahoo-a Marisa Majer (32).

Njemačka kancelarka Angela Merkel je najuticajnija žena osmi put za deset godina koliko magazin objavljuje liste.

Bonus video: