SPASAO GA djED

Dvogodišnjak greškom završio u mrtvačnici

Tek nakon što su tijela prebačena u jednu bolnicu, Eisa je počeo da se pomjera
1 komentar(a)
hodočašće, Meka, Foto: Rojters
hodočašće, Meka, Foto: Rojters
Ažurirano: 21.05.2013. 17:46h

Dvogodišnji mališan iz Velike Britanije, koji je preživio saobraćajnu nesreću u Saudijskoj Arabiji, odnijet je u mrtvačnicu u vreći jer su spasioci mislili da je poginuo.

Mohamed Elisa Danial Hajat bio je jedini član tri generacije porodice koji je prežvio, nakon što je taksi kojim su putovali na hodočašće u Meku udario u most i prevrnuo se u februaru ove godine.

Prema pisanju britanskog lista „Indipendent“, taksista, koji je takođe poginuo, izazvao je nesreću prebrzom vožnjom i zaspavši za volanom automobila. U trenutku nesreće nije bio ni osiguran.

Spasilački tim je smatrao da su svi poginuli i počeo da stavlja tijela u vreće, a da prethodno njegovi članovi nisu provjerili vitalne znake žrtava.

Tek nakon što su tijela prebačena u jednu bolnicu, Eisa je počeo da se pomjera.

Eisa je u nesreći u kojoj su stradali svi članovi njegove porodice slomio ruku i nekoliko rebara, a dijaganostifikovana mu je dislokacija ramena. Vjeruje se da je preživio nesreću zahvaljujući svom đedu Šaukatu Hajatu, koji ga je čvrsto držao u trenutku udara.

Eisa je u nesreći u kojoj su stradali svi članovi njegove porodice slomio ruku i nekoliko rebara

„Mislili su 'beba je poginuli, niko nije mogao da preživi ovo'. Završio je u mrtvačnici. Dok su ga stavljali u skladište počeo je da se pomjera“, kazao je brat Šaukata, Šazada Hajat za „Vels onlajn“.

Osim 56-godišnjeg Šaukata, u nesreći su život izgubili i dječakova 30-godišnja majka Bilkes, 33-godišnji otac Mohamed, 47-godišnja baba Abida i 29-godišnja strina Saira. Eisina majka je u trenutku nesreće bila u drugom stanju i trebalo je da se porodi kroz osam sedmica.

Nakon nesreće, šira porodica Hajat je pokrenula kampanju kojom želi da osigura da samo licencirani i osigurani taksisti mogu raditi u Saudijskoj Arabiji.