VEĆ DVIJE NEDJELJE ZAGLAVLJENI U PEĆINI

Tajland: Dječaci poručili roditeljima da ne brinu

Trener dječaka koji je takođe zaglavljen sa dječacima, izvinio se roditeljima
69 pregleda 0 komentar(a)
dječaci, Tajland, Foto: Screenshot
dječaci, Tajland, Foto: Screenshot
Ažurirano: 07.07.2018. 08:51h

Tajlandski dječaci koji su već dvije nedjelje zaglavljeni u pećini napisali su pisma svojim roditeljima u kojima su im poručili da ne brinu i da su jaki.

U ručno napisanim porukama oni su tražili određenu hranu, između ostalog prženu piletinu, prenosi BBC.

"Nastavniče, nemojte nam zadavati puno domaćih zadataka", napisao je u pismu jedan od dječaka.

Trener dječaka koji je takođe zaglavljen sa dječacima, izvinio se roditeljima, piše Tanjug.

"Dragi roditelji, sada su svi dječaci dobro, spasilački tim nas dobro pazi. Obećavam da ću najbolje što znam brinuti o dječacima. Hvala svima koji su došli da pomognu", napisao je on.

Grupa je poslala poruke nakon što su i oni primili pisma od porodice, što je i prva komunikacija koju su dječaci imali sa roditeljima.

Tajlandski spasioci koji pokušavaju da izvuku 12 dječaka i njihovog trenera iz pećine, rekli su da neće odmah početi da pokušavaju da ronjenjem evakuišu dječake jer još nisu naučili na pravi način da rone.

Međutim, guverner te oblasti koji i rukovodi operacijom spašavanja Narongsak Osatanakorn nagoijvestio je na konferenciji za novinare da ukoliko obilne kiše uzrokuju nove da nivo vode u pećini poraste, ronioci će pokušati da izvuku dječake iz pećine, prenosi AP.

Dječaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov trener otišli su da istražuju pećinu nakon fudbalske utakmice 23. juna, međutim, nivo vode koji je porastao zbog monsunskih kiša presekao im je put, tako da su ostali zaglavljeni u pećini.

Preporučujemo za Vas