Daka: Žena izvučena živa iz ruševina poslije 17 dana

Timovi spasilaca izvukli su živu ženu iz ruševina fabrike 17 dana nakon rušenja i tragedije u kojoj je stradalo preko 1000 ljudi
0 komentar(a)
Daka, Foto: BetaAP
Daka, Foto: BetaAP
Ažurirano: 10.05.2013. 12:00h

Timovi spasilaca izvukli su živu ženu iz ruševina fabrike 17 dana nakon rušenja i tragedije u kojoj je stradalo preko 1000 ljudi, javlja Beta.

Preživjela žena, Rešmi bila je zarobljena ispod zgrade, u podrumskim prostorijama i nema ozbiljnije povrede. Spasioci su joj odmah doneli hranu, vodu i bocu s kiseonikom.

"Žena se nalazila u procjepu između greda i stuba. Zove se Rešmi. Najverovatnije je imala zalihe vode ili je pila vodu koju smo upumpavali u zgradu", rekao je šef vatrogasnog tima Ahmed Ali za Frans pres.

U potrazi za preživjelim koja imala rezultate samo u prvim časovima nakon nesreće, posle 17 dana primjećena je još jedna potencijalno preživjela osoba . Čim se pročula vijest da ima neko živ u ruševinama, na mestu tragedije okupila se masa ljudi, koja je spasavanje žene u ljubičastoj haljini pozdravila aplauzima.

"Ona je u nevjerovatno dobrom stanju s obzirom na sve šta je preživjela prethodnih 17 dana. Mogla je čak i da hoda", rekao je jedan od spasilaca nakon što je Rešmi hitno prebačena u najbližu bolnicu.

Spasilački timovi procjenjuju da su neposredno nakon rušenja zgrade izvukli oko 2.500 ljudi, ali su nakon 72 sata saopštili da ne vjeruju da više ima preživjelih.

Bonus video: