Kastro vodio dnevnik u kojima je opisivao mučenja žrtava

Kastrova kćerka Endži Greg navodi da je on često nestajao na nekoliko sati bez objašnjenja, a da je svoju kuću uvijek brižljivo zaključavao
7 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2013. 11:51h

Majka Ariela Kastra koji je tri djevojke deset godina držao u zatočeništvu, zlostavljao i silovao, je zamolila majke i žrtve da joj oproste.

"Imam bolesnog sina koji je napravio nešto ozbiljno. Jako patim", kazala je potrešena majka koja ni sama ne može da vjeruje šta je njen sin uradio.

Kastro je djevojke držao u zatvorskoj ćeliji, a imao je i sobu za mučenje u kojima je izgladnjivao djevojke i udarcima izazivao pobačaje zbog čega će vjerovatno biti i optužen za ubistvo.

U njegovoj kući je nađen i dnevnik u kom je opisivao svoje ponašanje prema djevojkama, a sebi se pravdao time što su ga navodno zlostavljali u porodici dok je bio dijete.

Njegova djeca su šokirana i tek sad počela da sklapaju kockice oko sumnjivog ponašanja svog oca.

Kastrova kćerka Endži Greg navodi da je on često nestajao na nekoliko sati bez objašnjenja, a da je svoju kuću uvijek brižljivo zaključavao.

Tražiće smrtnu kaznu

Otmičar iz Klivlenda Ariel Kastro mogao bi da bude pogubljen, nakon što su tužioci iz Ohaja najavili da će tražiti smrtnu kaznu za njega zbog ubistva, piše BBC.

Optužbe se odnose na to što je žrtvu zlostavljao i izgladnjivao zbog čega je došlo do pobačaja.

"Namjeravam da podignem optužnicu za svaki čin seksualnog zlostavljanja, svako silovanje, svaki dan proveden u zatočeništvu, sve pokušaje ubistva", kazao je tužilac Tim Mekginti.

Mekginti

"Moja kancelarija će sve uraditi da možemo da tražimo smrtnu kaznu", rekao je Mekginti, naglasivši da je naročito strašno to što je otmičar imao privatni zatvor i komoru za mučenje u srcu grada.

Kastro je optužen za četiri otmice, koje uključuju i ćerku Amande Beri, jedne od djevojaka, koja se rodila tokom boravka u zatočeništvu. Tužilaštvo ga tereti i za silovanja otetih djevojaka. Njegova advokatica po službenoj dužnosti Ketlin DeMec rekla je da Kastro nema novca za kauciju i da je nezaposlen.

On je do novembra prošle godine radio kao vozač školskog autobusa, ali je tada dobio otkaz zbog više prekršaja koje je napravio. Prema navodima policije, koje prenose mediji, tri djevojke su veliki dio vremena dok su bile otete provele vezane lancima i za to vrijeme su fizički i seksualno zlostavljanje. Jedna od njih je imala i više pobačaja, na koje je bila prisiljena.

Džina Dehezus, Amanda Beri i Mišel Najt su otete u razmaku od po godinu dana između 2002. i 2004.

Galerija

Bonus video: