Za šest dana borbi kod Damaska poginulo više od 100 ljudi

Opoziciona Opservatorija za ljudska prava, koja ima sjedište u Velikoj Britaniji, navodi da bi broj poginulih mogo biti i 250
0 komentar(a)
Sirija, Foto: Beta/AP
Sirija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.04.2013. 18:33h

Najmanje 100 ljudi poginulo je za šest dana borbi sirijskih pobunjenika i vladinih snaga u blizini Damaska, saopštili su opozicioni aktivisti. I pobunjenici i vladine snage navode da bi bilans ovih borbi mogao biti najveći u dvije godine sirijskog građanskog rata.

Državna agencija SANA navodi da su sirijska trupe "nanijele teške gubitke" pobunjenicima u predgrađu Damaska

Snage predsjednika Bašara Al Asada su pokrenule ofanzivu protiv pobunjenika u predgrađima sirijske prijestonice. Za sada se ne zna tačan broj poginulih u dva mjesta na oko 15 kilometara jugozapadno od Damaska.

Opoziciona Opservatorija za ljudska prava, koja ima sjedište u Velikoj Britaniji, navodi da bi broj poginulih mogo biti i 250. Aktivisti navode da imaju dokumentovano 101 ime poginulih, među kojima je troje djece, 10 žena i 88 muškaraca.

Navodi se da su poginula 24 pobunjenika. Druga opoziciona organizacija Odbori za lokalnu koordinaciju navodi da su u borbama u predgrađima Džaidet Artuz i Džaidet al-Fadel poginula 483 čovjeka.

Državna agencija SANA navodi da su sirijska trupe "nanijele teške gubitke" pobunjenicima u predgrađu Damaska, dok su vladini zvaničnici za agenciju Asošiejtid pres rekli da pobunjenici stoje iza "masakra" u jednom od predgrađa.

Bonus video: