Iran podržava Asada

Prema zvaničnim podacima UN u oružnom sukobu u Siriji za dvije godine poginulo je više od 70.000 osoba, od čega najviše civila
2 komentar(a)
Bašar al Asad, Foto: Reuters
Bašar al Asad, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2013. 13:22h

Visoki iranski zvaničnik Aladin Borujerdi saopštio je da Teheran želi da sirijski predsjednik Bašar al Asad ostane na dužnosti i da učestvuje na izborima.

Podsetimo, izbori u Siriji su zakazani za sljedeću godinu.

"Mislimo da je najbolji scenario da gospodin Asad ostane predsjednik republike do ljeta 2014. godine", izjavio je Borujerdi, koji je šef komisije za nacionalnu bezbjednost i spoljne poslove iranskog parlamenta, tokom posjete Damasku.

Kako su prenijele agencije, on je ocijenio da sirijski narod treba da se izjasni i odluči o svojoj budućnosti na slobodnim izborima, kritikujući istovremeno susjedne zemlje koje podržavaju pobunjenike u oružnom sukobu protiv snaga lojalnih sirijskom predsjedniku.

Borujerdi je poručio da se "mora znati da će se ova kriza završiti prije ili kasnije, a onda će u sjećanju sirisjskog naroda ostati samo loše politike ovih država", ali nije imenovao nijednu od država.

Prema zvaničnim podacima UN u oružnom sukobu u Siriji za dvije godine poginulo je više od 70.000 osoba, od čega najviše civila.

Bonus video: