Obama i Putin razgovarali o istrazi napada u Bostonu

Bijela kuća je saopštila i da su se predsjednici složili da Rusija i SAD nastave saradnju u borbi protiv terorizma i u oblasti bezbjednosti
1 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Beta/AP
Barak Obama, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.04.2013. 09:58h

Američki predsjednik Barak Obama razgovarao je telefonom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u vezi sa istragom o napadima na Bastonskom maratonu, saopštila je Bijela kuća.

Bostonska policija uhapsila je i drugog osumnjičenog za eksplozije bombi podmetnutih tokom prošlonedjeljnog Bostonskog maratona

Putin je izrazio saučešće američkom predsjedniku u ime ruskog naroda. Kako se navodi, Obama je "pohvalio tijesnu saradnju SAD i Rusije u borbi protiv terorizma, uključujući i saradnju poslije napada u Bostonu".

Bijela kuća je saopštila i da su se predsjednici složili da Rusija i SAD nastave saradnju u borbi protiv terorizma i u oblasti bezbjednosti.

Bostonska policija uhapsila je i drugog osumnjičenog za eksplozije bombi podmetnutih tokom prošlonedjeljnog Bostonskog maratona, u kojima su tri osobe poginule a 180 ranjeno.

Osumnjičeni, braća Carnajev, Tamerlan (26), koji je poginuo u sukobu s policijom u četvrtak uveče, i uhapšeni Džohar (19), čečenske su nacionalnosti porijeklom iz ruske republike Dagestan.

Bonus video: