Sjeverna Koreja: Djeca se u 7. godini zaklinju na odanost diktatoru

Djeca su obučena u bijele košulje sa crvenim maramama oko vrata, koje su obavezni dio rituala
13 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2013. 17:41h

Djeca u Sjevernoj Koreji se već sa sedam godina uvode u režim zemlje koja posljednjih dana svijetu prijeti nuklearnim ratom.

Posljednje fotografije iz Sjeverne Koreje prikazuju djecu kako mirno stoje, poput vojske, i zaklinju se na odanost sjevernokorejskom diktatoru Kimu Džong-unu, kojeg moraju zvati "otac".

Fotografije trenutka kada mališani postaju dio režima podsjećaju na vrijeme kada je Hitler vrbovao njemačku mladež za svoje ciljeve, piše Daily Mail.

Hiljade ljudi okupilo se na stadionu Kim II-sung u Pjongjangu u petak kako bi prisustvovali polaganju zakletve djece od sedam do 13 godina. To je trenutak kada mališani obećavaju da će raditi na izgradnji jake zemlje, koja će biti u stanju da odbrani svoj narod.

Djeca su obučena u bijele košulje sa crvenim maramama oko vrata, koje su obavezni dio rituala.

Na istoj svečanosti prošle godine djeca su snimljena u društvu lidera Sjeverne Koreje Kima Džong-una. Krajnje bizarna fotografija obišla je svijet, a prikazuje diktatora okruženog djecom koja ga drže za ruku i neutješno plaču.

U svom govoru on im je tada poručio da su budući majstori "najmoćnije zemlje svijeta u kojoj će svaki dom biti ispunjen smijehom i svi će živjeti u harmoniji".

Galerija

Bonus video: