MUKE ZA MASAFUMIJA NAGASAKIJA

Japan: "Goli pustinjak" izbačen sa ostrva u 82. godini, odmah se razbolio

"Rizikovao sam život da zaštitim ostrvo i ne želim da ga napustim. Nikad nisam bio tužan u ovom raju. Ovdje imam sve što mi treba, ništa drugo mi nije potrebno. Želim da umrem ovdje, kad naiđe tajfun, i da niko ne može da mi pomogne", kazao je Nagasaki
4 komentar(a)
Masafumi Nagasaki, Foto: Screenshot (YouTube)
Masafumi Nagasaki, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.01.2019. 08:48h

Japanac Masafumi Nagasaki, 82-godišnjak kojeg su mediji prozvali "goli pustinjak", nakon skoro 30 godina prinuđen je da napusti ostrvo Sotobanari i vrati se u civilizaciju. Odmah se razbolio, prenosi Tanjug.

On je od 1989. godine živio na izolovanom ostrvu blizu Okinave koje je doslovno bilo njegov dom. On je bio jedini stanovnik ostrva, a planirao je da tu i ostane do smrti.

Ta želja mu se zasigurno neće ostvariti jer je Nagasakiju naređeno da napusti ostrvo i vrati se u civlizaciju, a on je svim silama pokušao da se odupre odluci vlasti koja je naredila njegovo preseljenje.

"Rizikovao sam život da zaštitim ostrvo i ne želim da ga napustim. Nikad nisam bio tužan u ovom raju. Ovdje imam sve što mi treba, ništa drugo mi nije potrebno. Želim da umrem ovdje, kad naiđe tajfun, i da niko ne može da mi pomogne", kazao je Nagasaki, prenosi B92.net.

Ipak, lokalne vlasti su procijenile da zbog slabog zdravlja više ne može da se stara o sebi, pa su odlučili da ga, uprkos njegovom protivljenju, premjeste u obližnji grad.

Nakon što ga je jedna osoba pronašla, obavijestila je policiju koja je došla po njega i odvela ga u grad Išikagi koji je 60 kilometara udaljen od ostrva, a divlju prirodu zamijenila su četiri zida jednog stana.

Nagasakijeva adaptacija na novo okruženje nije prošla najbolje. Naime, čim je došao u grad, Nagasaki je dobio jak virus gripa. Kako pišu mediji, Japanac je tokom godina aktivirao imunološki sistem i razvio antitijela neophodna kako bi preživio ujed insekata u prirodi, ali ne i za bolesti koje vrebaju u civilizaciji.

U šumi našli novog Robinzona Krusoa

Inače, Nagasaki je nakon dugogodišnjeg rada u industriji zabave 1989. godine riješio da napusti civilizaciju i preseli se na ostrvo. On je živio kao pustinjak i uživao u potpunoj anonimnosti sve dok ga 2012. nije otkrio reporter Rojtersa, i pokazalo se, uništio mu život.