Jalon: Izrael će odgovoriti na sve napade Palestinaca

"Nećemo dozvoliti da se napadi na naše civile i naše vojne snage pretvore u rutinu", poručio je izraelski ministar odbrane
1 komentar(a)
Izrael, Foto: Beta/AP
Izrael, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.04.2013. 09:30h

Izraelski ministar odbrane Moše Jalon upozorio je da će Izrael odgovoriti na sve napade Palestinaca na izraelsku teritoriju, nekoliko sati pošto je vojska ispalila tri rakete na pojas Gaze.

Napadi su uslijedili nakon protesta Palestinaca zbog smrti 64-godišnjeg sunarodnika koji je u zatvoru umro od raka

Vojska Izraela odgovorila je na raketni napad Palestinaca. Dvije rakete iz pravca pojasa Gaze prethodno su ispaljene na izraelski grad Sderot, rekao je portparol izraelske policije, navodeći da u napadu nema žrtava i da nije pričinjena šteta.

Ovo su bili prvi raketni napadi Izraelaca od primirja koje je sklopljeno sa Hamasom u novembru prošle godine. Prema izraelskim vojnim izvorima, od tada je na teritoriju Izraela palo pet raketa iz pravca Gaze.

"Izraelska vojska izvela je napad na Gazu prošle noći zato što smatramo da je (radikalni pokret) Hamas odgovoran za napade iz Gaze na Izrael. Nećemo dozvoliti da se napadi na naše civile i naše vojne snage pretvore u rutinu", poručio je izraelski ministar.

On je rekao da isto važi za Golansku visoravan i da che Izrael odlučno odgovriti i na napade sa sirijske teritorije. Napadi su uslijedili nakon protesta Palestinaca zbog smrti 64-godišnjeg sunarodnika koji je u zatvoru umro od raka.

Palestinski zvaničnici su izjavili da Izrael Majsariju Abu Hamdiji, koji je služio doživotnu zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva, nije obezbijedio adekvatnu medicinsku njegu.

Bonus video: