Upoznajte najmlađu članicu Kongresa: Od konobarice do uspješne političarke

Njena lična finansijska borba ju je inspirisala da pokuša da se izbori za bolji život svake porodice, pa se upustila u borbu za kandidaturu
360 pregleda 12 komentar(a)
Aleksandrija Okasio-Kortez, Foto: Reuters
Aleksandrija Okasio-Kortez, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2018. 08:55h

Samo godinu dana prije nego što je postala najmlađi član Kongresa, Aleksandrija Okasio-Kortez (28) pravila je koktele u tekila baru "Flat Fix" na Menhentnu.

Nakon briljantne pobjede na izborima za kandidate za Kongres unutar Demokratske stranke u Njujorku, danas je u žiži javnosti nakon što su Demokrate su poslije osam godina osvojile većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa.

Aleksandrija je odrasla u Bronksu, u Njujorku. Njena majka je Portorikanka, a otac je takođe rođen i odrastao u Bronksu. Studirala je na Univerzitetu u Bostonu, gdje je stekla diplomu iz ekonomije i međunarodnih odnosa. Nakon toga, Aleksandrija se vratila u Bronks, sa želom da se zaposli u sektoru obrazovanja.

Prije deset godina, njen otac, tada 48-osmogidišnjak, je premininuo od raka. To se desilo tokom recesije i Aleksandrijina porodica je ostala bez primarnog izvora prihoda.

JWPlayer video mesto

U tim okolnostima, ona je odlučila da počne da radi kao barmen i konobarica, kako bi finansijski pomogla svojoj porodici.

Njena lična finansijska borba ju je inspirisala da pokuša da se izbori za bolji život svake porodice, pa se upustila u borbu za kandidaturu.

“Ovu trku sam započela iz papirne kese. Nosila sam flajere i kucala od vrata do vrata i razgovarala sa članovima zajednice”, pojasnila je ona.

Sa 28 godina, pobijedila je političkog veterana Džoa Kroulija tokom unutarstranačke trke u Njujorku za kandidata za kogresmena.

Galerija

Bonus video: