Savjetnik libijskog premijera otet u Tripoliju

Nepoznati napadači kidnapovali su u nedjelju veče Mohameda Ali Gatusa, nakon što je prošao kontrolni punkt u istočnom predgrađu Tripolija
0 komentar(a)
Libija, Foto: Beta/AP
Libija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.04.2013. 15:43h

Savjetnik libijskog premijera Ali Zejdana otet je iz svog automobila na periferiji Tripolija, saopštio je danas vladin izvor.Nepoznati napadači kidnapovali su u nedjelju veče Mohameda Ali Gatusa, nakon što je prošao kontrolni punkt u istočnom predgrađu Tripolija, Tadžura.

Izvor u kancelariji Zejdana je rekao da je Gatus viši savjetnik libijskog premijera. "Niko ne zna gdje je on. Njegova kola su ostala na putu", rekao je taj izvor.Istraga o toj otmici je u toku, prenosi Rojters.Od okončanja pobune u Libiji iz 2011. kada je svrgnut Muamer Gadafi, nove vlasti te države imaju teskoće da uvedu kontrolu nad brojnim naoružanim grupama koje odbijaju da predaju oružje i često krše zakon.Prošle sedmice je petoro britanskih državljana, koji su bili dio međunarodnog konvoja pomoći koji je prolazio preko teritorije Libije ka Gazi, bilo nakratko kidnapovano, a jedna žena silovana u Bengaziju na istoku Libije.

Bonus video: