Japan: Greškom umjesto vode služili varikinu

Dvije osobe su odvedene u bolnicu direktno iz prodavnice, a tri druge su same otišle kod ljekara
95 pregleda 0 komentar(a)
Varikina, Foto: Shutterstock
Varikina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.03.2013. 10:43h

Najmanje petorici ljudi kojima je poslužena razblažena varikina umjesto vode u prodavnici "Mister donat" (Donut) morala je da bude pružena zdravstvena pomoć.

"Daskin" (Duskin), japanska kompanija specijalizovana za čišćenje, koja isto posluje u okviru tog američkog lanca brze hrane, saopštila je da je u petak jedna od njenih prodavnica u Osaki poslužila razblažen rastvor varikine kao pijaću vodu.

Nesrećan slučaj se dogodio nakon što je jedan od zaposlenih sipao rastvor u lonac koji se koristi za pijaću vodu kao dio procedure čišćenja na kraju prethodnog dana (u četvrtak), saopštila je kompanija.

U petak je, međutim, drugi radnik, koji je mislio da je lonac adekvatno očišćen, usuo u njega vodu za goste. Na "neprijatan osećaj" požalilo se 12 ljudi, objavila je kompanija.

Dvije osobe su odvedene u bolnicu direktno iz prodavnice, a tri druge su same otišle kod ljekara, navedeno je u saopštenju "Daskina" u kome je istaknuto i da niko od njih nije u teškom zdravstvenom stanju. "Daskin" posluje u okviru više od 1.300 prodavnica "Mister donat" u Japanu.

Bonus video: