Sjeverna Koreja objavila novi spot: Obama i vojnici u plamenu

Video je u ponedjeljak postavljen na Jutjubu, dvije nedjelje nakon stavljanja snimka koji prikazuje Njujork u plamenu poslije raketnog napada
8 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2013. 10:49h

Sjeverna Koreja objavila je novi propagandni video snimak koji prikazuje američkog predsjednika Baraka Obamu kako gori u plamenu nuklearne eksplozije.

Video je u ponedjeljak postavljen na Jutjubu, dvije nedjelje nakon stavljanja snimka koji prikazuje Njujork u plamenu poslije raketnog napada.

Obje animacije su postavljene od strane zvaničnog sajta Sjevera, Uriminzokiri, koji distribuira vijesti i propagandu od strane državnih medija.

Na novom sjeverokorejskom videu prikazani su Obama i američki vojnici u plamenu uz komentar da je Sjever izveo svoju nedavnu atomsku probu zbog neprijateljstva SAD.

"Nuklearna proba Sjevera je uperena protiv okupatora iz SAD, to je nuklearno odvraćanje da bi sačuvali naš suverenitet. Sjedinjene Države su praktično vodile Sjever ka izvođenju nuklearne probe", navodi se u spotu.

Video prikazuje slike Obame kako maše i sprema se da se obrati naciji dok je u pozadini sve veći plamen, a završava se animiranim sekvencama detonacije nuklearne bombe u podzemnom bunkeru s porukom: "Cio svijet sada posmatra. SAD sada moraju da odgovore".

Najnovija nuklearna proba Sjeverne Koreje je bila najsnažnija od tri obavljene do sada, prema podacima Pjongjanga, i označava prodor u naporima da se stvori "minimalizovana" nuklearna bojeva glava koja može da se postavi na balističku raketu.

Raniji video postavljen od strane Uriminzokirija u kome je prikazan Njujork zahvaćen požarima i u ruinama posle očiglednog napada raketama, morao je biti skinut pošto se ispostavilo da su slike Njujorka u plamenu uzete iz video igrice "Kol of Djuti".

Proizvođač igrice, firma Aktivižn iz Kalifornije, podnijela je naime tužbu za zaštitu autorskih prava.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja juče je zaprijetila Južnoj Koreji "finalnim uništenjem" tokom debate u UN i upozorila da bi mogla da preduzme "drugi i treći korak" nakon nuklearne probe.

"Ukoliko SAD zauzima neprijateljski stav prema Sjevernoj Koreji, dodatno komplikujući situaciju, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da preduzmemo drugi i treći korak", rekao je sjevernokorejski diplomata Jon Jong Riong tokom konferencije o razoružanju u UN, ne navodeći detalje.

Galerija

Bonus video: