Sjeverna Koreja objavila snimak o nuklearnom napadu na SAD

Na snimku koji je postavljen u subotu vidi se kako sjevernokorejski mladić sanja da se nalazi u spejs šatlu koji u orbitu nosi raketa
8 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2013. 08:33h

Na zvaničnom sajtu i Jutjub kanalu vlasti Sjeverne Koreje pojavio se bizaran video snimak u kojem se vidi grad nalik na Njujork koji gori nakon raketnog napada.

Nakon harmonije slijedi promjena, fokus prelazi na grad nad kojim se vijori američka zastava

Pjongjang bi ovih dana trebalo da izvede novu nukleranu probu kao odgovor na sankcije UN nametnute zbog prethodnog testiranja rakete u decembru prošle godine.

Na snimku koji je postavljen u subotu vidi se kako sjevernokorejski mladić sanja da se nalazi u spejs šatlu koji u orbitu nosi raketa istovjetna onoj koju je Pjongjang uspješno testirao.

Dok šatl kruži oko Zemlje, uz instrumental hita iz osamdesetih "We Are the World", u video snimku se smjenuju zumirane države pod njim, uključujući i radosnu ujedinjenu Koreju.

Neboderi u plamenu

Nakon harmonije slijedi promjena, fokus prelazi na grad nad kojim se vijori američka zastava i koji se nalazi pod raketnim napadom. Neboderi tog grada, među kojima je i onaj koji izgleda kao Empajer stejt bilding, u plamenu su i razrušeni.

"Nikada niko neće uspjeti da spriječi narod u maršu prema konačnoj pobjedi"

Blogeri navode da je uništeni grad iz video snimka zapravo kompjuterska animacija iz video-igre "Call of Duty: Modern Warfare 3".

"Negdje u SAD crni oblaci dima su se nadvili. Čini se da je gnijezdo zlobe u plamenu vatre koju je samo zapalilo", piše u titlu koji ide preko ekrana.

Britanski dnevnik "Dejli telegraf" navodi da na kraju video snimka mladić zaključuje da će njegov san sigurno postati stvarnost.

"Uprkos raznim pokušajima imperijalista da nas izoluju i unište... Nikada niko neće uspjeti da spriječi narod u maršu prema konačnoj pobjedi", kaže sjevernokorejski mladić.

Galerija

Bonus video: