Meksiko: U eksploziji u sjedištu naftne kompanije 25 mrtvih

Meksički predsjednik Enrike Penja Nieto kazao je da još nije poznat uzrok eksplozije u 14-spratnoj zgradi koja se nalazi u prometnom trgovačkom dijelu glavnog grada
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2013. 08:20h

Dvadeset pet ljudi je poginulo, a više od 100 je povrijeđeno, u eksploziji koja se juče dogodila u sjedištu državne naftne kompanije u Meksiku.

Spasioci su sinoć i dalje tragali za preživjelima zarobljenim u ruševinama zgrade čija su tri sprata teško oštećena u eksploziji.

Meksički ministar unutrašnjih poslova Migel Ozosio Čong kazao je da je neizvjesno da li su sve žrtve pronađene, ali da će spasioci nastaviti da tragaju za eventualnim preživjelima.

Mnogi zaposleni u naftnoj kompaniji bili su na ručku izvan zgrade u trenutku eksplozije koja se dogodila u garaži u podrumu pored čuvene kule Petroleus meksikanos, ili Pemeks, jedne od najviših zgrada u Siudad Meksiku.

U eksploziji su oštećeni podrum i prva dva sprata, koja su se srušila.

Meksički predsjednik Enrike Penja Nieto kazao je da još nije poznat uzrok eksplozije u 14-spratnoj zgradi koja se nalazi u prometnom trgovačkom dijelu grada.

Kula Pemeks, u kojoj radi više hiljada ljudi, evakuisana je poslije eksplozije, ali nije oštećena.

Okolne ulice zatvorene su za saobraćaj.

Naftna kompanija i rafinerija Pemeks, osnovana 1938, ima blizu 150.000 zaposlenih i u 2011. je proizvodila oko 2,5 miliona barela sirove nafte dnevno.

Galerija

Bonus video: