Midlend: Otmičar još uvijek drži otetog dječaka u bunkeru

Drama u Midlend Sitiju u američkoj državi Alabami još uvijek traje. Muškarac koji je u utorak ubio vozača autobusa i oteo šestogodišnjeg dečaka kojeg još uvijek drži u bunkeru svoje kuće
118 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2013. 18:54h

Nepoznati muškarac koji je u utorak u Midlend Sitiju u američkoj državi Alabami ubio vozača školskog autobusa i oteo šestogodišnjeg dječaka identifikovan je kao Džimi Li Dajks.

Džimi Li Dajks ušao je u utorak u školski autobus u kojem se nalazilo 21 dijete predškolskog uzrasta sa namjerom da otme dva dječaka.

Kada mu se vozač autobusa, Čarls Albert Poland suprostavio Dajks je ispalio četiri hica u njega i ubio ga. Preplašena djeca su se povukla u zadnji dio autobusa, a šestogodišnji dječak kojeg je Dajks oteo od straha je pao u nesvijest.

Dajks je zgrabio dječaka i pobjegao u sklonište iza svoje kuće, koje je sam napravio. Od tad policija i FBI pregovaraju s njim, kroz PVC cijev koja vodi do improvizovanog bunkera. Jedinu informaciju koju imaju je da je dječak nepovrijeđen i da u bunkeru ima hrane i struje tako da dječak gleda televiziju.

Iako nije objavljeno ime dječaka, policija je saopštila da im je poznat njegov identitet kao i da su njegovi roditelji obaviješteni o svemu. Dječak boluje od Aspergovog sindroma, pa je otmičar dozvolio da se u bunker spuste ljekovi. Naselje u kojem se nalazi Dajksova kuća je evakuisana zbog mjera predostožnosti jer policija vjeruje da on, pored oružja, ima i ručnu bombu.

U Midlend Sitiju, gradu sa 2300 stanovnika, Dajks je poznat kao agresivan i zatvoren čovjek. Komšije kažu da je jednom prilikom ubio psa sa čeličnom šipkom, prijetio djeci pištoljem zato što su ušli na njegov posjed, pucao na komšije koji su parkirali ispred njegove kuće, kao i da svaku noć patrolira oko kuće sa lampom i puškom.

Prema navodima medija, Dajks je u srijedu trebao da se pojavi na sudu povodom optužbi da je prošlog mjesaca pucao na komšije.

Galerija

Bonus video: