Milionerka radi kao čistačica da bi dala primjer svojoj djeci

Ju Judžen, milionerka iz zapadnokineskog grada Vuhana, posjeduje nekretnine vrijedne milione eura, ali i dalje radi u gradskoj čistoći za skromnu platu
8 komentar(a)
Čistačica, Foto: Jutarnji.hr
Čistačica, Foto: Jutarnji.hr
Ažurirano: 09.01.2013. 20:45h

Iako milionerka, jedna Kineskinja i dalje radi kao čistačica za mjesečnu platu od 1.420 juana (174 eura), kako bi dala primer svojoj djeci i podsjetila ih na pravu vrijednost novca.

Ju Judžen, milionerka iz zapadnokineskog grada Vuhana, posjeduje nekretnine vrijedne milione eura, ali i dalje radi u gradskoj čistoći za skromnu platu.

"Želim da dam primjer sinu i ćerki. Ljudi ne mogu samo da sjede u kući i troše novac. Moraju da rade dok su živi, inače se osjećaju beskorisno", ističe Ju, za koju kolege kažu da je vrijedna i da savjesno obavlja svoj posao.

Djeci je poručila da će, ukoliko ne budu radila, pokloniti svo bogatstvo državi. Izgleda da je ova prijetnja dobro shvaćena, budući da njen sin radi kao vozač i vodič u turističkoj zoni Donghu za platu od 2.000 juana (240 eura), a njena ćerka kao službenik u lokalnoj ustanovi za 3.000 juana (360 eura) mjesečno.

Bonus video: