Klintonova izašla iz bolnice

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton otpuštena iz bolnice u Njujorku, u kojoj je provela tri dana zbog tromba, potvrdio Stejt department.
3 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Rojter
Hilari Klinton, Foto: Rojter
Ažurirano: 03.01.2013. 15:51h

Nakon provedena tri dana u bolnici u Njujorku, zbog tromba, državna sekretarka SAD Hilari Klinton otpuštena je kući, potvrdio je Stejt department.

"Klintonova je otpuštena iz bolnice. Njen medicinski tim rekao joj je da dobro napreduje u svakom pogledu i uvjeren je da će se potpuno oporaviti", rekao je zamjenik pomoćnika sekretara Filip Rejns.

Rejns je dodao da je Klintonova zadovoljna izuzetnom njegom koju je imala u bolnici i da jedva čeka da se vrati na posao, a datum njenog povratka u Stejt department još nije utvrđen, prenijela je agencija Frans pres.

CNN je ranije prikazao snimak na kom se vidi kako Klintonova (65) odlazi iz bolnice u pratnji supruga, bivšeg predsjednika Bila Klintona, ćerke Čelsi i glavnih saradnika.

Klintonova je zadržana na liječenju u Prezbiterijanskoj bolnici u nedjelju, nakon što je tokom pregleda ustanovljeno da u veni između lobanje i mozga ima ugrušak, a u bolnici je trebalo da ostane najmanje 48 sati.

Njeni doktori su ranije naglasili da tromb nije izazvao moždani udar niti neurološka oštećenja.

Američka državna sekretarka nije viđena u javnosti već skoro četiri sedmice, otkako je dobila stomačni virus po povratku iz Evrope 7. decembra, zbog čega je otkazala posjetu sjevernoj Africi.

Zbog infekcije je dehidrirala, a zatim izgubila svijest, pala i doživjela potres mozga, koji je, kako se smatra, prouzrokovao tromb.

Bonus video: