Hilari Klinton izašla iz bolnice

CNN je sinoć prikazao snimak na kom se vidi kako Klintonova (65) odlazi iz bolnice u pratnji supruga
0 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Rojter
Hilari Klinton, Foto: Rojter
Ažurirano: 03.01.2013. 08:19h

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton otpuštena je iz bolnice u Njujorku u kojoj je provela tri dana zbog tromba u veni blizu mozga.

"Klintonova je otpuštena iz bolnice. Njen medicinski tim rekao joj je da dobro napreduje u svakom pogledu i uveren je da će se potpuno oporaviti", rekao je zamjenik pomoćnika sekretara Filip Rejns, javila je agencija Frans pres.

Rejns je dodao da je Klintonova zadovoljna izuzetnom njegom koju je imala u bolnici i da jedva čeka da se vrati na posao, a datum njenog povratka u Stejt department još nije utvrđen.

CNN je sinoć prikazao snimak na kom se vidi kako Klintonova (65) odlazi iz bolnice u pratnji supruga, bivšeg predsjednika Bila Klintona, ćerke Čelsi i glavnih saradnika.

Klintonova je zadržana na liječenju u Prezbiterijanskoj bolnici u nedjelju, nakon što je tokom pregleda ustanovljeno da u veni između lobanje i mozga ima ugrušak, a u bolnici je trebalo da ostane najmanje 48 sati. Njeni doktori su ranije naglasili da tromb nije izazvao moždani udar niti neurološka oštećenja.

Američka državna sekretarka nije viđena u javnosti već skoro četiri sedmice, otkako je dobila stomačni virus po povratku iz Evrope 7. decembra, zbog čega je otkazala posjetu severnoj Africi. Zbog infekcije je dehidrirala, a zatim izgubila svijest i doživela potres mozga, koji je, kako se smatra, prouzrokovao tromb.

Bonus video: