Žrtva brutalnog silovanja u Indiji u kritičnom stanju

Direktor bolnice doktor Kelvin Loh izjavio je da djevojka ima i infekciju pluća i stomaka i da se tim ljekara bori kako bi joj spasili život
2 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2012. 08:26h

Ljekari bolnice u Singapuru koji liječe mladu Indijku, žrtvu brutalnog i višestrukog silovanja, bore se za njen život, pošto je pretrpjela oštećenja mozga.

Silovana studentkinja je u četvrtak prebačena u bolnicu Maunt Elizabet u Singapuru, u izuzetno teškom stanju, i smještena je u jedinicu za intenzivnu njegu.

Direktor bolnice doktor Kelvin Loh izjavio je da djevojka ima i infekciju pluća i stomaka i da se tim ljekara bori kako bi joj spasili život.

Silovanje i brutalno prebijanje studentkinje 16. decembra izazvalo je masovne proteste u Delhiju i drugim gradovima Indije, tokom kojih je od vlade traženo da stane na kraj svakodnevnom maltretiranju žena, koje ide od "pipkanja" pa do nasilja i silovanja.

Neki od demonstranata su tražili smrtnu kaznu ili kastraciju za počinitelje silovanja, koji po zakonu mogu da budu osuđeni na doživotnu robiju.

Žrtve silovanja u Indiji rijetko prijavljuju zločin iz straha da će biti optužene da su isprovocirale napad. Mnoge žene kažu da dnevni život organizuju tako da bi zaštitile sebe i svoje ćerke od napada.

Singova vlada je osnovala dva komiteta poslije zahtjeva demonstranata. Jedan će razmotriti pitanje ubrzanja sudskih procesa protiv počinitelja seksualnih napada, a drugi propuste koji su mogli doprinijeti silovanju u gradskom autobusu koji je prolazio kroz policijske kontrolne punktove u gradu i sugerisati mjere za unapređenje bezbjednosti žena.

Druga Indijka, koju su silovali pripadnici kriminalne grupe, ubila se juče, pošto je policija vršila pritisak na nju da odustane od tužbe i uda se za jednog od silovatelja, potvrdili su policijski zvaničnici i rođaci žrtve.

Inspektor Paramdžit Sing Gil je rekao da je 17-godišnja djevojka "trčala od nemila do nedraga" kako bi prijavila silovanje, ali da policijski službenici nisu otvorili zvanični istragu.

Jedan od oficira je pokušao da je ubijedi da povuče tužbu, rekao je Gil za AFP. Zbog takvog ponašanja, jedan policijski oficir je smijenjen, a drugi suspendovan, a tinejdžerka je pronađena mrtva u srijedu uveče pošto se otrovala.

Galerija

Bonus video: