OZLOGLAŠENI SPENGLER

Njujorški ubica: Radim ono što najviše volim, ubijam ljude

Vilijam Spengler je kod sebe imao revolver, pušku i poluatomatsku pušku prije nego što je zapalio svoju kuću u Vebsteru
3 komentar(a)
Vilijam Spengler, Foto: Abcnews.go.com
Vilijam Spengler, Foto: Abcnews.go.com
Ažurirano: 27.12.2012. 08:38h

Vilijam Spengler koji je ubio dvojicu vatrogasaca ostavio je poruku u kojoj kaže da je htio da zapali komšiluk. Pored toga je napisao: “Radim ono što najviše volim, a to je da ubijam ljude”.

Njegov susjed Rodžer Verkrujsi kaže da je Spengler mrzio svoju sestru i obožavao majku

Šef policije Džerald Pikering kaže da je Vilijam Spengler (62), koji je 17 godina proveo u zatvoru zbog ubistva svoje bake 1980. godine, kod sebe imao revolver, pušku i poluatomatsku pušku prije nego što je zapalio svoju kuću u Vebsteru.

Policija je izjavila da se pretpostavlja da ljudski ostaci pronađeni na zgarištu njegove kuće pripadaju njegovoj sestri Čeril (67).

"Još moram da se spremim"

Spenglerova poruka nije otkrila motiv, kaže Pikering, koji je odbio da otkrije čitav sadržaj poruke, već je pročitao jedan red:

"Majku je volio do smrti, ali nije mogao da podnese svoju sestru"

“Još moram da se spremim da vidim koliko komšiluka mogu da spalim i da radim ono što najviše volim, a to je da ubijam ljude.”

Njegov susjed Rodžer Verkrujsi kaže da je Spengler mrzio svoju sestru i obožavao majku, koja je preminula u oktobru.

"Majku je volio do smrti, ali nije mogao da podnese svoju sestru. Njih dvoje su živjeli svako na svojoj strani kuće", kaže komšija ubice.

Spengler je pucao u četiri vatrogasca koji su stigli na lice mjesta, i pri tome usmrtio dvojicu, dok su druga dvojica ranjeni i nalaze se u bolnici u stabilnom stanju.

Preporučujemo za Vas