nakon masakra

Zbog dojave o bombi evakuisana crkva u Njutaunu

U Njutaunu se u petak dogodio stravični masakr, koji je počinio teško naoružani 20-godišnji Adam Lanca u osnovnoj školi u predgrađu
0 komentar(a)
Njutaun, Konektikat, Foto: Reuters
Njutaun, Konektikat, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.12.2012. 21:20h

Jedna crkva u američkom gradiću Njutaun u Konektikatu, u kojoj se održavala služba posvećena žrtvama napada u petak u tom mjestu, evakuisana je poslije dojave o postavljenoj bombi. U nju je večeras trebalo da dođe predsjednik SAD Barak Obama.

Kako je prenijela agencija AP, vjernici su u žurbi napustili crkvu navodeći da su obaviješteni o prijetnji bombom postavljenoj nedaleko od škole u kojoj je prije dva dana ubijeno 26 ljudi.

U crkvu bi, kako je najavljeno večeras trebalo da dođe predsjednik Obama, na ponoćnu misu gdje će biti odata počast ubijenima u masakru.

Desetine policajaca u kamuflažnim uniformama odmah su stigli na to mjesto, a zatim opkolili susjednu zgradu. Policija za sada nije davala detaljnije informacije i nije poznato da li se radi o pravoj prijetnji ili lažnoj dojavi.

U Njutaunu se u petak dogodio stravični masakr, koji je počinio teško naoružani 20-godišnji Adam Lanca u osnovnoj školi u predgrađu, kada je ubijeno je 20 djece i šest odraslih, među kojima i napadač koji je izvršio samoubistvo.

Preporučujemo za Vas