Kineski list se "upecao" na vijest o "seksipilnom" Kimu Džong Unu

Kako prenose strani mediji, ovo nije prvi put da se jedan kineski list "upeca" na "Onjonove" fiktivne vijesti
2 komentar(a)
Kim Džong-Un, Foto: Dw.de
Kim Džong-Un, Foto: Dw.de
Ažurirano: 27.11.2012. 19:05h

Sjevernokorejski lider Kim Džong-Un proglašen je za "najseksipilnijeg živog muškarca" u 2012, piše danas zvanični organ Komunističke partije Kine, prenoseći članak satiričnog američkog sajta "Onjon", očigledno ne shvatajući da je riječ o šali.

List "Ženmin žibao" je u svom onlajn izdanju danas prenio dio članka objavljenog na sajtu "Onjona", zajedno sa serijom od 55 fotografija sjevernokorejskog vođe koji je preuzeo kormilo države nakon smrti svog oca Kima Džog-Ila u decembru prošle godine.

Kineski list navodi da je titulu "najseksipilnijeg muškarca" Kimu Džong-Unu dodijelio "američki vebsajt Onjon", ali ne napominje da je riječ o satiri. Članak je objavljen na engleskom i kineskom u rubrici vijesti iz svijeta.

"Sa svojom razorno zgodnom, okruglom facom, dječačkim šarmom i stamenom pojavom, srcolomac iz Pjongjanga je ostvareni san svake žene", piše "Onjon" u dijelu članka koji je prenio "Ženmin žibao".

"Kim je očarao uređivački odbor svojim prefinjenim osjećajem za modu, svojom kratkom, šik frizurom i, naravno, svojim čuvenim osmjehom", ističe se u šaljivom članku.

Kako prenose strani mediji, ovo nije prvi put da se jedan kineski list "upeca" na "Onjonove" fiktivne vijesti.

Prije desetak godina, list "Pekinške večernje novosti", jedan od najtiražnijih pekinških tabloida, prenio je vijest po kojoj je američki Kongres tražio da dobije novu zgradu ili će se preseli iz Vašingtona. Članak "Onjona" je zapravo bio kritika sportskih klubova koji prijete da će napustiti neki grad svaki put kada žele da dobiju novi stadion.

Bonus video: