Al Asad: Ne napuštam Siriju, živim i umrijeću samo u svojoj zemlji

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je u utorak da bi predsjednik Sirije mogao da dobije siguran izlazak iz zemlje i imunitet ako bi to obustavilo sukobe
6 komentar(a)
Bašar al Asad, Foto: Beta/AP
Bašar al Asad, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.11.2012. 11:47h

Sirijski predsjednik Bašar al Asad poručio je da nema namjeru da napusti Siriju, nakon spekulacija da bi mogao da dobije azil na Zapadu u zamjenu za povlačenje.

Asad je u intervjuu za TV "Raša tudej" rekao da će "živjeti i umrijeti samo u svojoj zemlji" i upozorio na "nemjerljivu cijenu ako se svijet odluči na vojnu intervenciju".

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je u utorak da bi predsjednik Sirije mogao da dobije siguran izlazak iz zemlje i imunitet ako bi to obustavilo sukobe.

"Naravno, ja sam za to da se on suoči sa punom snagom međunarodnog zakona i pravde zbog onoga što je uradio. Ja mu sigurno neću ponuditi da dođe u Britaniju, ali ako želi da ode iz Sirije, može da ode, to bi moglo da se sredi", rekao je Kameron za saudijsku TV mrežu Al Arabija sa sjedištem u Abu Dabiju.

Asad je rekao i da sumnja da će se Zapad odlučiti na vojnu intervenciju kako bi zaustavio sukobe u Siriji.

"Mislim da oni ne idu u tom pravcu, ali ako idu, niko ne može da kaže šta će se desiti. Vjerujem da bi cijena napada bila mnogo veća nego što bi svijet mogao da podnese. Napad bi imao efekat domina", dodao je Asad.

Bonus video: