Sukob milicija kod glavnog štaba u Tripoliju

U glavnom gradu Libije sukob dvije rivalske milicije u blizini glavnog štaba snaga bezbjednosti. Sukob počeo poslije svađe oko optužbi na račun pripadnika jedne od milicija
2 komentar(a)
Libija, Foto: Bbc.co.uk
Libija, Foto: Bbc.co.uk
Ažurirano: 04.11.2012. 13:07h

Dvije libijske rivalske milicije od ranog jutra vode borbu oko štaba snaga bezbjednosti u centru Tripoliju. Prema izvorima iz bolnice četvoro ljudi je mrtvo, najmanje pet osoba je ranjeno, a jedan zalutali metak je pogodio bolnicu i izazvao paniku među pacijentima.

Stanovnici gradske četvrti Sidi Kalifa rekli su dopisniku agencije Rojters da je sukob počeo oko ponoći, kada su se dvije rivalske milicije, koje je za poslove bezbjednosti ovlastio libijski Vrhovni bezbjednosni komitet, počele svađu zbog jednog od njihovih optuženih pripadnika.

"Pozvali smo policiju rano jutros, kako bi nam pomogla da zaustavimo pucnjavu, ali niko nije došao", rekao je jedan od očevidaca.

Jedan projektil iz ručnog raketnog bacača je ispaljen na bazu Vrhovnog bezbjednosnog komiteta. Na vatru su pripadnici jedne od milicija smještenih u obližnjoj zgradi pošte uzvratili takođe projektilom iz ručnog raketnog bacača.

Pucnjava i sukob su se širili u tom dijelu Tripolija, a civili su pokušavali da zatvore ulice oko svojih kuća, kako bi spriječili da automobili ulete u područje sukoba. Mnogi su iz svojih kuća ponijeli lično oružje.

Ljekari iz bolnice kažu da je kod njih smješteno pet ranjenika i da ih je veoma uplašio zalutali metak koji je pogodio zgradu bolnice tokom sukoba dvije rivalske milicije.

Bonus video: