Kako je Kim stigao do Singapura: Tri aviona i konvoj vozila

Gomila novinara i fotoreportea Kima je namjeravala da dočeka ispred hotela “Regis“ gdje će da odsjedne. Prilaz hotela bio je, međutim, ograđen i prikriven
166 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2018. 16:42h

Sposobnosti Sjeverne Koreje u odvlačenju pažnje pokazale su se u punoj snazi u Singapuru, gdje je otputovao lider Kim Džong Un.

Tri aviona danas su u kratkom roku poletjela prema Singapuru iz Pjongjanga, sa aerodroma na kojem obično toliko posla nema u toku cijelog dana, prenosi Hina.

Jedan od njih bio je zastarjeli sovjetski Iljušin-62, Kimov lični avion, zvanično poznat kao Jastreb-1, po korejskoj nacionalnoj ptici, ili kako ga zapadnjaci zovu “Air Force Un“.

Posljednjih nekoliko dana se pisalo kako je Singapur određen za mjesto samita između ostalog i zato što je taj grad u dometu vremešne letjelice s jednim rezervoarom goriva.

Međutim, Kim nije bio u njemu. Doletio je nemjerljivo pouzdanijim Boingom 747 “Er Kine“. Po portalu za praćenje letova “Flighttrader24“, avion je poletio koristeći se standardnim kodom leta CA122, kakve imaju avioni na redovnoj liniji od Pjongjanga do Pekinga.

Usred leta, prilikom skretanja na jug, taj kod je promijenjen u CA061.

Kima su potom sa aerodorma do hotela prevezli u konvoju od 20 vozila. Stotine stanovnika Singapura okupili su se na ulicama kako bi ga fotografisali. Nije im to uspjelo jer su cozila imala zatamnjena stakla, što inače u Singapuru nije dopušteno čak ni njihovom premijeru.

Gomila novinara i fotoreportea Kima je namjeravala da dočeka ispred hotela “Regis“ gdje će da odsjedne. Prilaz hotela bio je, međutim, ograđen i prikriven,

Osim tri službene fotografije koje je objavila singapurska vlada, Kima u prvim satima boravka u Singapuru niko nije vidio.

Pretpostavlja se da će Kim da odsijeda u 335 kvadrata prostranom i raskošno uređenom predsjedničkom apartmanu na 20. spratu hotela.

Cijenu apartmana hotel ne navodi da svojim stranicama, ali slični apartmanu u Njujorku, na primjer, koštaju 35.000 dolara po noćenju.

Galerija

Bonus video: