Libija: Šef bezbjednjaka podnio ostavku

Najnovija ostavka uslijedila je nedjelju dana nakon ubistva ambasadora Krisa Stivensa u Bengaziju i još troje Amerikanaca
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2012. 14:13h

Visoki zvaničnik libijske službe bezbjednosti juče je podnio ostavku zbog tenzija u libijskom državnom vrhu nakon napada na ambasadu SAD i ubistva ambasadora.

Favzi Vanis al-Gadafi, šef vrhovnog komiteta za bezbjednost, rekao je da u ministarstvu unutrašnjih poslova postoje problemi, kao i da unutar obavještajnih i bezbjednosnih službi ima konflikata, prenio je AFP.

Libijski ministar unutrašnjih poslova prije dva dana je objavio smjenu svog zamjenika za istočni region kao i šefa službe bezbjednosti za Bengazi

"Uslovi rada nisu kao prije i zato sam odlučio da podnesem ostavku", rekao je on.

Vrhovni komitet za bezbjednost, koji djeluje u okviru ministarstva unutrašnjih poslova, formirali su bivši libijski pobunjenici nakon svrgavanja Moamera Gadafija kako bi ponovo uspostavili red.

Libijski ministar unutrašnjih poslova prije dva dana je objavio smjenu svog zamjenika za istočni region kao i šefa službe bezbjednosti za Bengazi.

Najnovija ostavka uslijedila je nedjelju dana nakon ubistva ambasadora Krisa Stivensa u Bengaziju i još troje Amerikanaca.

Za napad su najprije okrivljeni razgnjevljeni demonstranti koji su protestovali zbog anti-islamskog filma "Nevinost muslimana" snimljenog u SAD, ali ni libijski ni američki zvaničnici ne isključuju mogućnost da je riječ o ranije planinarom napadu uz podršku Al Kaide, podsjeća AFP.

Bonus video: