Iran emitovao antisemitski film

U filmu je prikazan stereotip pohlepnog Jevrejina, a prikazano je i kako Jevreji uživaju u ubijanju Arapa
4 komentar(a)
Subotnji lovac, iranski film, Foto: Blogspot.com
Subotnji lovac, iranski film, Foto: Blogspot.com
Ažurirano: 16.09.2012. 15:03h

Iranska televizija emitovala je prije mjesec dana film "Subotnji lovac" u kojem su Jevreji predstavljeni kao "ubice Arapa gladne novca", piše izraelski portal.

Ovaj iranski film je prošlog mjeseca emitovan na prvom programu iranske televizije a opisuje Jevreje kao ubice gladne novca koji kradu tuđe domove i zemlju i za sobom ostavljaju leševe i očaj, prenosi portal "Tajms ov Izrael".

Glavni lik u filmu je dječak Bendžamin koji dolazi u Izrael gdje ga odgaja djed Hanan, vođa grupe Jevreja koji ubijaju Arape, koji dane provodi sa naoružanim vojnicima i religioznim Jevrejima, prenosi dalje portal.

U filmu je prikazan stereotip pohlepnog Jevrejina, a prikazano je i kako Jevreji uživaju u ubijanju Arapa.

U jednoj od scena, prema pisanju portala, jedan Arapin kaže Hananu "nikada nećemo napustiti našu zemlju" a ovaj mu odgovara "imate tri minuta da odete".

Dok se udaljavaju unuk se okreće, a djed mu govori da se "nikada ne okreće". Potom se vide Hananovi naoružani vojnici koji divljaju u džipovima i ubijaju nenaoružane civile, objavio je izraelski portal.

U sjevernoj Africi i na Bliskom Istoku već danima traju nasilni protesti zbog antimuslimanskog filma, snimljenog u SAD, koji na podrugljiv način govori o proroku Muhamedu. U tim protestima u američkoj ambasadi u Libiji ubijen je američki ambasador Kris Stivens i još trojica Amerikanaca, službenika konzulata.

Bonus video: