Tast prebio zeta nasmrt jer je predugo spavao

Mladić je kobne noći radio do 3.30 sati ujutro, bio je umoran i iscrpljen i spavao je duže. Njegov tast se razbjesnio kad je došao kući i vidio ga da spava iako je 15 sati
11 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2012. 12:26h

Bojan Žigić (26) iz Srbije, koji više od deset godina živi i radi u Americi, preminuo je u petak od posljedica prebijanja koje mu je nanio tast Karl Spoeri u američkoj državi Ilionois, piše Blic.

Tast ga je, prema riječima Žigićeve supruge Erike, prebio jer je predugo spavao.

Bojan Žigić je u Americi radio kao vozač kamiona i sa suprugom Erikom ima tromjesečnog sina. U porodičnoj kući u La Grange Parku, sa njima je živeo i Erikin očuh Karl, koji je prošlog ponedjeljka napao Bojana.

Mladić je kobne noći radio do 3.30 sati ujutro, bio je umoran i iscrpljen i spavao je duže. Njegov tast se razbjesnio kad je došao kući i vidio da spava iako je 15 sati.

"To ga je iznerviralo, pa ga je zgrabio za vrat, udario u lice i išutirao napolje. Prijetio je, vikao je: "Obećavam ti, dijete će vam ostati siroče!“ i otišao iz kuće", ispričala je policiji Erika Spoeri (24), pišu srpski mediji.

Ona navodi da je po savjetu majke, spakovala stvari u namjeri da sa Bojanom i sinom odseli, ali se, dok je pripremala hranu za sina, njen očuh vratio s posla.

"Karl ga je dva puta udario u glavu, a potom ga uzeo i tresnuo mu glavu od branik automobila. Potrčala sam napolje i bukvalno šokirana proletjela kroz staklo na vratima. Kada sam došla do Bojana, krv mu je curila iz usta i očiju. Tresao se, teturao, pokušavao da dođe do daha! Karl me je mirno pogledao i rekao: „Neka umre! Nije vrijedan ni da živi!“, kazala je Erika Spoeri.

Policija je Žigića pronašla u travi u nesvjesnom stanju i sa teškim nagnječenjima mozga. Hitno je prebačen u obližnju bolnicu gdje je do petka bio na aparatima, ali je od teških povreda koje mu je nanio Karl preminuo.

Karl Spoeri je uhapšen i optužen za ubistvo prvog stepena i određena mu je kaucija u iznosu od 250.000 dolara.

Bonus video: