Al kaidina škola za teroriste: Raj je samo za samoubice

U terorističkim školama, u Somaliji drže vezanu djecu lancima za krevet, a pritom im se obećava da će otići u raj ako poginu kao mučenici u samoubilačkim akcijama
4 komentar(a)
somalija škola, Foto: Keydmedia.net
somalija škola, Foto: Keydmedia.net
Ažurirano: 14.08.2012. 06:58h

U školama za obuku terorista u Somaliji djecu drže u lancima i ispiraju im mozgove da bi ih pripremili za samoubilačke akcije, prenosi Blic pisanje Dejli mejla.

Pozivajući se na saznanja do kojih je došao novinar Nil Dojl, specijalizovan za razotkrivanje aktivnosti terorističkih grupa, britanski list piše da se djeca, od kojih najmlađa imaju sedam godina, u terorističkim školama drže vezana lancima za krevet i da im se obećava da će otići u raj ako poginu kao mučenici u samoubilačkim akcijama.

Fotografije zatočene djece Nil Dojl je objavio nakon što je policija izvršila prepad na školsku zgradu u Mogadišuu.

Nastava se održava u jednom islamskom internatu, a vodi je pripadnik somalijske terorističke grupe Al Šabab, inspirisane Al kaidom.

Slične škole postojale su i u Avganistanu, gdje su Talibani indoktrinirali učenice i obučavali ih za terorističke napade

Nastavnik škole u Mogadišuu izjavio je da su đaci u lancima zato što su bježali s nastave. Većina roditelja, međutim, nije znala gdje su im djeca.

"Fotografije navode na zaključak da Al Šabab uvodi ropstvo da bi proizveo generaciju djece vojnika i bombaša-samoubica. U borbama s vladinim snagama, grupa je izgubila veliki dio teritorije i sada očajnički pokušava da povrati pozicije tako što zloupotrebljava djecu", kaže Dojl.

Škola u kojoj djecu spremaju za teroriste otkrivena je nekoliko dana nakon što je Al Šabab preuzeo odgovornost za napad u kome je ubijeno najmanje osam somalijskih vojnika, kada je bomba na daljinsko upravljanje pogodila njihovo vozilo u Mogadišuu.

Bonus video: